RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українським фермерам нададуть фінансову допомогу: кому і яку суму дадуть

Український уряд планує надати фермерам компенсації через втрату посівів внаслідок посухи, суми допомоги будуть досягати 4,5-5 тисяч гривень за гектар.

Такою інформацією поділився заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький під час онлайн-конференції.

Він підкреслив, що допомога буде безповоротною, і в основному буде надана мешканцям Одеської області.

"Бачимо необхідність виділення безповоротної разової допомоги, наші розрахунки показують, що це має бути близько 4,5-5 тис грн на один гектар. Хоча не буде прив'язки до регіону, але ми розуміємо, що 70-75%, а то і 85%, піде в Одеську область", - повідомив чиновник.

За його словами, для отримання допомоги фермер повинен довести свій статус і підтвердити в Укргідрометцентрі площу постраждалих посівів. Також він зазначив, що кошти на надання допомоги можуть виділити з фонду по боротьбі з пандемією COVID-19.

"Шукаємо юридичний момент, як це зробити швидше. Можна виділити кошти з фонду, сформованого для боротьби з коронавірусом, прирівнявши це до форс-мажору. Є можливість через бюджет, але це довше", - зазначив він.

Слід зазначити, що українські аграрії через посуху втратили близько 234 тисяч гектарів посівних площ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одеській області через втрату врожаю наклав на себе руки фермер. У передсмертній записці він написав, що йому нема чим погасити борги і він розраховував на допомогу держави, але так нічого і не отримав.