RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Що потрібно знати при поході в ресторан і кафе в Україні: інфографіка з новими правилами

З 11 травня в Україні дозволили роботу літніх майданчиків кафе і ресторанів, однак функціонувати вони будуть згідно з правилами, озвученим урядом.

Як повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, правила прописані як для відвідувачів, так і для персоналу закладів.

Так, для відвідувачів під суворою забороною залишається відвідування самого закладу. За столиками на вулиці можна збиратися в компаніях по чотири людини, а також клієнти повинні дотримуватися дистанції між собою.

Крім того, в закладах не повинні створювати черги, щоб уникнути скупчення людей. Також заклад має гарантувати можливість безконтактної оплати та безконтактного ознайомлення з меню. Ще одне правило - в закладі повинно бути місце, де людина може отримати доступ до дезінфікуючих засобів.

У свою чергу персонал повинен проходити температурний скринінг, мати при собі антисептики і індивідуальні засоби захисту. Їжа повинна виноситися в закритому посуді. Також власників закладів зобов'язали нанести розмітку біля кас, яка допоможе в дотриманні дистанції.

Нагадаємо, що київська влада розповіли про те, чому в місті під час першої хвилі пом'якшення карантину не відкрили торгово-розважальні центри.