RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Фільм жахів з середньовіччя: умови в лікарні під Києвом показали на фото

У мережі показали моторошні фото із лікарні, що знаходиться на Київщині, куди госпіталізують пацієнтів із міста Тараща та навколишніх населених пунктів.

Фото з'явилось у Facebook Олени Трегуб.

"Дитина травмувалася, перебуваючи у селі у Київській області. Швидка допомога привезла у районну лікарню. Не самий край України, а всього півтори години їзди від столиці. Місто Тараща. Наші дні. Пройшов 1-й етап медичної реформи. Фільм жахів із середньовіччя. Палати на 6 людей. Базові ліки, перчатки, шприци, навіть ватки усі пацієнти повинні купувати самі. Я не змогла купити, бо вночі аптека була зачинена", - розповіла Трегуб.

Обурена мати пише, що її дитина потрапила туди вночі і не працювали аптеки, щоб купити медикаменти. Вона вдячна медсестрам, що ті "десь таки нашукали два шприца з ліками, хоч без ваток і без рукавичок".

"Питаю медсестру: "Відколи у вас таке зубожіння?" Каже: "завжди так було". Після реформи фінансування не збільшилось, кажуть. Рентген у цій лікарні сказали не робити. Бо він дуже старий і дає велику дозу радіації. Швидкою допомогою повезли дитину до Києва. Якщо травма серйозніша і людину до Києва довезти не можна, то шанси у неї отримати допомогу у цій єдиній на район лікарні нульові. У таких умовах живуть наші українські люди і працюють лікарі. У середньовіччі 2020 року. Додам позитиву: принаймні коронавірусу у Таращанському районі не виявлено", - розповіла Трегуб.

Як повідомляв "Апостроф", росіянин Дмитро Волов, якого госпіталізували з підозрою на коронавірус, розповів про жахи лікарні, в яку його госпіталізували.

Також в мережі показали відео жахливих умов, в яких лікують хворих коронавірусом в російському місті Уфа. На кадрах видно, що замість туалету в "палаті" відро яке не виносять цілодобово.