RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Залізні ліжка, голод і таргани: пацієнт лікарні розповів про "боротьбу" з коронавірусом в Росії, фото

Росіянин Дмитро Волов, якого госпіталізували з підозрою на коронавірус, розповів про жахи лікарні, в яку його госпіталізували.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Ними він поділився на своїй Facebook-сторінці.

"Позавчора (21 квітня - "Апостроф") увечері мене госпіталізували з підозрою на Covid до філії №3 Балашихинської обласної лікарні (БОБ-3). Привезли на швидкої після обстеження на КТ, яке показало високий ризик Covid19 середнього ступеня тяжкості з ураженням обох легень на 60-65%. Швидку довелося прочекати майже 5 годин на лавці в коридорі поліклініки", - написав він.

За його словами, приїхавши до лікарні, він годину чекав у приймальному покої, потім було дуже коротке і сухе опитування і його швидко повели в палату, ігноруючи всі питання про лікування.

"Те, що я побачив в палаті, і на поверсі було просто неймовірно. По-перше, на все наше крило з 7 палатами по 5 чоловік у кожній, було всього дві медсестри. Вони ставили крапельниці, робили уколи, допомагали як санітарки, намагалися, як могли, працюючи наізнос практично без засобів захисту. Ні в кого не було респіраторів, тільки звичайні тканинні і марлеві саморобні маски. За інформацією від однієї з медсестер, багато хто з персоналу вже захворів", - продовжив розповідь Волов.

Він зазначив, що умови в БОБ-3 максимально далекі від Комунарки.

"Тут немає доступу до нормальної питної води, з-під крана йде каламутна і люди з пневмонією і підозрою на COVID-19 цілодобово мучаться від спраги і благають медсестер налити їм кіпеченой, але у них не вистачає ні води, ні часу це робити. Запити якісь свої ліки багато теж не можуть", - описує те, що відбувається в лікарні пацієнт.

При цьому, як пише хворий, "у багатьох пацієнтів немає апетиту, вони просто лежать і голодують".

"Глюкози немає. У палатах сиплеться штукатурка, ночами повзають таргани (я тричі за ніч їх з себе скидав), постільна білизна рвана, на залізні ліжка кинуті старезні худі матраци, на яких неможливо спати, після них моторошно болить все тіло. Я так і не зміг заснути. Самі палати не милися, здається, років 10. Пацієнтів заводять в них з вулиці прямо в вуличному одязі, немає ніякого поділу на брудні і чисті зони, хворі вільно і без масок гуляють по загальному коридору. в лікарні не було мила, не було туалетного паперу, а щоб викликати медсестру треба було веь час кричати на весь коридор. Ніяких кнопок виклику немає", - додає Волов.

Як уточнює автор поста, "лікарня настільки зубожіла, що навіть звичайних термометрів і тих не вистачає".

"На 7 палат їх було штук п'ять. Взагалі це дуже потужний шок-контент після бравурних звітів про роботу Комунарки", - резюмує пацієнт.

Як повідомляв "Апостроф", в лікарні Уфи,в Росії, коронавірусом заразилися відразу 170 осіб, причому не тільки пацієнти, а й лікарі.