RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Хочу, як в СРСР: мережу розбурхала заява "слуги народу" про медицину

Депутат Верховної Ради від "Слуги народу" Євген Шевченко виступає за відновлення радянської системи медицини в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Тема дня", написала в Facebook журналістка Дарія Гірна.

"Я хочу, щоб у нас була система як в Радянському Союзі, тому що це найкраща система, яка була в усі часи, і пандемія показала, що це найкраща система. І тому у нас немає такої катастрофи, як в інших країнах. У нас радянська влада коли була в 1920-1930-х роках, такі пандемії отримувала! Це все через кров та смерть людей досвід, розумієте. Це напрацьовувалось роками", - сказав депутат.

Він додав, що екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун намагалася побудувати в Україні медичну систему, подібну до канадської або британської, проте Україні треба прагнути до відновлення саме радянської медсистеми.

"Прийшла Супрун і каже: "Будемо робити, як в Канаді і в Англії". Головне - все, що попередники наші зруйнували, треба відновити. Це головна реформа медична, яку я бачу", - сказав Шевченко.

Він вважає, що бюджетні кошти повинні розподілятися по лікарнях залежно від чисельності населення в тому чи іншому регіоні, а іншу точку зору він назвав "капіталістичною".

"Цей капіталізм, який нам нав'язують, він ніколи не приживеться в Україні", - сказав нардеп.

За його словами, він сам "ні в яку клініку не ходить", а дитину водить в приватну клініку "Борис".

Користувачів соцмережі обурили такі заяви Шевченка.

"Коли до влади прийдуть адекватні проукраїнські сили, для всіх шанувальників радянської медицини треба залишити одну лікарню. З чергою в 5 ранку і ватою замість ліків", - написав користувач Юрій Богданов.

"Депутат українського парламенту ратує за радянську медицину, але лікуватися ходить до приватної клініки "Борис". Нічого дивного", - зазначив Сергій Коротун.

"Непман Євген Шевченко розповідає, який поганий капіталізм", - написав Василь Покутицький.

"Їх понабирали по оголошеннях. Нічому не дивуюся", - зазначив Олександр Лємєнов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше депутат від "Слуги народу" Євген Брагар запропонував пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити рахунки за газ.