RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українські вчені спрогнозували, коли пандемія коронавірусу піде на спад в Україні

За прогнозом дослідників Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, спад пандемії коронавірусу в Україні можливий в третій декаді травня.

Про результати досліджень повідомили на офіційному сайті КПІ.

"Команда проекту "Форсайт Covid-19" Світового центру даних "Геоінформатика та сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського прогнозує можливий початок спаду пандемії коронавірусу на третю декаду травня. На той час розвиток пандемії матиме лінійний характер", - сказано в повідомленні .

Вчені провели короткострокове прогнозне моделювання кількості хворих COVID-19 в Україні і місті Києві на 16.05.20 - 20.05.20 з використанням багатошарової нейронної мережі Back Propagation на основі механізму "ковзного вікна" з кількістю точок даних для навчання нейронної мережі - 12.

Отримані дані свідчать, що в досліджуваний проміжок часу характер розвитку пандемії в Україні набуває більш чіткий лінійний характер з рівнем "плато" - 400-550 нових інфікованих в день.

"Такий характер розвитку процесу може тривати до третьої декади травня 2020 року, протягом якої ймовірно настане пік пандемії. Після цього пандемія, ймовірно, може піти на спад (кількість щодня людей, які видужали буде стійко більшої кількості щодня інфікованих)", - сказано в повідомленні .

Вчені прогнозують, що в Києві розвиток пандемії прийме більш чіткий лінійний характер наступного тижня з рівнем "плато" - 40-50 нових інфікованих в день.

Як раніше повідомляв "Апостроф", лікар-інфекціоніст і колишній глава Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта вважає, що коронавірус в червні в Україні не відступить, оскільки літня спека його не вб'є.