RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Обіцяють золоті гори: медикам з Луганська пропонують боротися з коронавірусом в Росії

Російські куратори пропонують лікарям в окупованому Луганську контракти в Москві для боротьби з Covid-19.

Про це розповіла лікар, яка працює в медзакладі Луганська, виданню "Донбас.Реаліі".

За її словами, пропонується ставка близько 100 тис. рублів (близько 35 тис. гривень) і доплата за місяць: 80 тис. рублів лікарям, 50 тис. - медсестрам і 30 тис. - санітарам (відповідно, 28, 18 і 11 тис. гривень).

Такі пропозиції передаються через адміністрацію лікарні.

Медпрацівникам обіцяють оформляти відрядження. Обговорюються два варіанти термінів - на 2 місяці та на все літо, при цьому обіцяють зберегти робоче місце в Луганську.

"Але мало хто погоджується їхати. В цілому, медики налаштовані дуже скептично. За словами колеги зі швидкої, якій пропонували, на швидкій - інші цифри: надбавка близько 25% від зарплати. Вона говорила, що "кидають" - обіцяють золоті гори, а в реальності не платять. Тому вона їхати не налаштована", - повідомила медпрацівник.

Багато хто відмовляється їхати через питання безпеки медиків. Не хочуть їхати тому, що в Москві нібито не вистачає засобів захисту, тому місцевим лікарям доводиться купувати їх за власні кошти.

Попит на медпрацівників у столиці РФ у зв'язку з епідемією коронавірусу значно зріс. Відкрито вакансії завідувачів відділеннями, лікарів, медсестер, санітарів.

Росія вийшла на друге місце в світі за рівнем захворюваності коронавірусом. Однак при великій кількості хворих (за станом на 16 травня заразилися понад 250 тисяч чоловік) в країні не так багато померлих (за офіційними даними - 2,3 тисячі, тобто приблизно 1%).

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що в реальності кількість смертей в Росії від коронавірусу в 2-3 рази вище, ніж вказується в офіційних даних.