RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Є три критерії: як в Україні будуть вводити адаптивний карантин

Міністерство охорони здоров'я озвучило три умови, які дозволять введення адаптивного карантину в Україні в залежності від регіону.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, якщо ситуація не буде відповідати зазначеним критеріям, то пом'якшення не відбудуться доти, поки її не приведуть до належного рівня.

Ці умови такі

Інцідентність - кількість випадків коронавірусної хвороби на сто тисяч населення;

Заповненість ліжок в медустановах, які відведені для лікування хворих;

Показник тестування на сто тисяч населення.

"Якщо регіон відповідає всім цим трьом критеріям, встановленим на національному рівні, то можна переходити до наступного етапу адаптивного карантину", - зазначив санлікар.

Яка ситуація зараз

За минулу добу в Україні зафіксували тільки 260 нових заражень коронавірусом, що стало рекордом, адже захворюваність у країні продовжує падати. Від коронавірусу за весь час епідемії в Україні померло 548 осіб, 5 632 побороли хворобу. Всього зафіксовано 18 876 випадків COVID-19.

Що говорять у Кабміні

Незважаючи на значне скорочення виявлених випадків коронавірусу, після 22 травня карантин планують продовжити, але почнеться другий етап його ослаблення. Відкриються решта магазинів, спортивні зали і готелі. 25 травня дозволять роботу садочків і метро, в тих містах, де це дозволить епідеміологічна ситуація.

Якщо кількість нових випадків і далі буде зменшуватися, то 1 червня розпочнеться третій етап виходу з карантину. 15 червня може відновитися авіасполучення з деякими країнами Європи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про можливе послаблення карантину в травні, а також позначив більш песимістичні варіанти, пов'язані з обмеженнями в умовах пандемії коронавірусу.