RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бойовики стягують до Донецька військову техніку: фото

Бойовики ДНР заявили про підвищення боєготовності своїх сил в зв'язку з загостренням ситуації на Донбасі через нібито дії України, вони стягують до Донецька військову техніку.

Про це повідомляє "Inside Donetsk" в Telegram.

"Мною як главою Донецької народної республіки прийнято рішення підвищити бойову готовність підрозділів Народної міліції на випадок подальшої агресивної поведінки Києва. Всі необхідні вказівки вже віддані", - заявив ватажок ДНР Денис Пушилін.

Він стверджує, що ситуація на лінії фронту різко загострилася з 1 травня, а українська армія нібито 250 раз порушила режим припинення вогню з початку місяця.

"Тільки за 19 днів травня загинула жінка і 11 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Звіти СММ ОБСЄ підтверджують, що всі постраждалі серед цивільного населення є жителями республік", - додав Пушилін.

Він закликав ОБСЄ, Росію, Францію та Німеччину "переконати українське керівництво не допустити ескалації конфлікту і припинити провокації, як на лінії зіткнення, так і на переговорному майданчику".

Бронетранспортери помічені в Донецьку після приведення військ ДНР до вищого ступеню боєготовності.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званих ДНР-ЛНР регулярно придумують все нові і нові страшилки про звірства ЗСУ на Донбасі, одна з них називається "Каратель у вогні".

Також російські пропагандисти влаштували істерику через "спецоперацію" ЗСУ.