RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Протести в Нових Санжарах: стало відомо про "жорстке" покарання для учасників

У Полтавській області суд ухвалив рішення оштрафувати двох учасників протестів в Нових Санжарах, які в лютому виступали проти розміщення в місцевому санаторії евакуйованих з Китаю українців.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Новосанжарський районний суд визнав двох місцевих жителів винними в блокуванні дороги. Їм призначили штрафи в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Як стверджується в рішенні суду, обвинувачені свідомо залишили на проїжджій частині дороги два трактори, щоб заблокувати рух транспорту.

Нагадаємо, 20 лютого 2020 року в Україну прибув літак з евакуйованими українцями з китайської провінції Ухань, тодішнього епіцентру епідемії коронавірусу. Їх вирішили розмістити на карантин в санаторії поруч з Новими Санжарами. Місцеві жителі виступили проти цього, в результаті виникли сутички з поліцією, в автобуси з евакуйованими кидали камінням. Українців все ж розмістили в санаторії, жодного випадку захворювання на коронавірус серед них виявлено не було.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Люди бояться не коронавірусу: хто винен у заворушеннях в Нових Санжарах.