RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У МОЗ назвали області, які не зможуть пом'якшити карантин з 22 травня

З 22 травня в Україні розпочнеться перехід до так званого адаптивного карантину, проте три області - Чернівецька, Рівненська і Волинська - не зможуть пом'якшити обмеження через велику кількість хворих на коронавірус.

Про це у Telegram повідомив МОЗ.

"Станом на 18 травня ситуація з захворюванням COVID-19 в декількох західних областях (зокрема Чернівецької, Волинської, Рівненської) не дозволяла перейти до чергового етапу пом'якшення карантину", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, зокрема, з 22 травня в Україні запустять міської та приміський транспорт, а з 25 травня відкриють дитячі сади і відновлять роботу метро. Також з 25 травня в країні дозволять спортивні заходи, але проводитися вони будуть без глядачів. Крім того, відновлять роботу готелів.

Першою умовою переходу до адаптивного карантину є инцидентність - тижнева кількість випадків COVID-19, яка повинна складати менше 12 осіб на 100 тисяч населення.

Як повідомляв "Апостроф", за словами глави МОЗ Максима Степанова, якщо встановлені критерії адаптивного карантину в тому чи іншому регіоні не будуть дотримуватися, такий регіон не зможе перейти на наступний етап пом'якшення. Таким чином, карантинні заходи в подальшому можуть відрізнятися в кожній окремо взятій області.