RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Відвідав" родичів: під Харковом затримали небезпечного бойовика ДНР, фото

На кордоні з Росією контррозвідники Служби безпеки України затримали танкіста ДНР, який приїжджав провідати родичів в Харківській області.

Про це повідомили в прес-службі СБУ, опублікувавши фото затримання.

"Контррозвідка СБУ зафіксувала факт перебування бойовика на підконтрольній українській владй території і затримала його при поверненні до незаконних збройних формувань через кордон з РФ", - сказано в повідомленні.

Як було встановлено, житель Донецька, який входить в танковий екіпаж так званої "1 АК ДНР", нелегально приїхав в Харківську область для відвідування родичів.

Під час огляду його речей було виявлено військовий квиток так званого "міністерства оборони ДНР" з відмітками про проходження служби і закріплену зброю, а також посвідчення члена "громадського руху Донецької республіки".

"У ноутбуці і телефоні бойовика також виявлено фото- і відеоматеріали з доказами проходження служби в танковому підрозділі терористів і застосування ним зброї", - уточнили в спецслужбі.

Бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Зараз він утримується під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики ДНР заявили про підвищення боєготовності своїх сил і стягують до Донецька військову техніку.