RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сезон скасовується: кримчанка описала реалії карантинного життя в окупації

В окупованому Криму, де під час карантину майже спорожніли місцеві пляжі, жителі чорноморського узбережжя не надто розраховують на відкриття туристичного сезону навіть в серпні.

Таку думку висловила "Апострофу" підприємниця з Ялти Галина Т.

Незважаючи на запевнення "кримського управління Росспоживнагляду", що сезон в Криму відкриється до середини або кінця червня, жителі приморських регіонів півострова в цьому році не надто розраховують на туристів.

"Якщо сезону не буде в червні, в серпні-вересні його тим більше не буде. Літаки з Росії сюди не літають. Люди бояться кудись зайвий раз висовуватися, так що на поїзді до нас теж особливо ніхто не поїде. Залишається тільки працювати на кримський ринок і рахувати кожну копійку", - зауважила підприємниця Галина.

До анексії у неї було велике кафе в Гаспрі. У 2015 році вона перепрофілювала свій бізнес на приготування їжі під замовлення: обіди в офіси, підприємства, на будівельні майданчики тощо.

"Іншого варіанту просто не було. Після 2014 року основна маса приїжджих з Росії або зупиняється в санаторіях за туристичними путівками, або купує тут житло. Чекати, що вони будуть залишати багато грошей в приватних закладах громадського харчування - дохлий номер", - пояснила мешканка Ялти.

За її словами, у відносно прийнятному становищі опинилися підприємці, які ще на початку анексії почали підлаштовувати свій бізнес під потреби місцевої економіки і майже перестали залежати від приїжджих, але таких меншість.

Детальніше про те, до якого стану дійшла туристична галузь півострова в умовах подвійного удару: агресивної некомпетентності "влади" і коронавірусу читайте в матеріалі "Апострофа": Всім спасибі, всі вільні: курортний сезон в Криму закінчився, не розпочавшись.