RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Захворіли десятки медиків: нові подробиці спалаху коронавірусу в лікарні Харкова

У Харкові у 20 співробітників Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні виявили коронавірус, серед хворих директор установи Павло Нартов.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

"Серед захворілих 3 анестезіолога - завідувач відділенням і 2 лікарі з додаткових бригад, які прибули в інфекціонку на посилення", - повідомили в прес-службі.

За інформацією прес-служби, зараз в лікарні працюють 5 анестезіологів. Зараз фактично лікарнею керує співробітник Харківської медичної академії післядипломної освіти (ХМАПО) Валентина Маслова.

"Вона поєднувала ХМАПО і інфекціонку, зараз основним місцем буде інфекціонка. Офіційно обов'язки на неї покладуть з вівторка. Методичну допомогу надає лікар обласної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар", - сказали в прес-службі обладміністрації.

Зараз, за даними обладміністрації, в обласній інфекційній лікарні перебуває на лікуванні 175 пацієнтів.

"Заповнюваність почала знижуватися. Тим не менш, прямо зараз ведеться робота по виписці і переведення частини пацієнтів в 17-у міську лікарню... Також готові підключати 13-ту міську лікарню", - відзначили в прес-службі.

Раніше "Апостроф" станом на 24 травня в Україні число нових заражень коронавірусів COVID-19 дещо зменшилася, але цифри залишаються тривожними, в країні виявили 406 випадків коронавірусної інфекції.