RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Погрожували закопати в лісі: що відомо про "копів", що поглумилися над дівчиною під Києвом, фото

У місті Кагарлик Київської області поліцейські в ділянці гвалтували дівчину і катували чоловіка, в Державному бюро розслідувань почали розслідування події.

Про це повідомляє видання "Страна".

Так, лікарі місцевої лікарні повідомили в поліцію про пацієнтку зі слідами побоїв і сексуального насильства. Вона заявила лікарям, що це з нею зробили поліцейські.

ДБР почало розслідування, були затримані двоє поліцейських, їх звільнили зі служби. Як повідомили в бюро, затримані - оперативник і начальник сектора в поліції Кагарлика. Вони катували жінку, яка проходила свідком. При цьому її не затримували, а просто забрали до відділку. Згідно з версією слідства, їй надягали протигаз і душили, стріляли з табельної зброї у неї над головою. Після цього кілька разів згвалтували. Там же катували чоловіка, який проходив по тій же справі.

"Правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з пістолета над головою. Потерпілий отримав переломи ребер і носа", - повідомили в ДБР.

Затриманим ДБР готує підозру за статтями 152, частина 1 (згвалтування), 127 (катування) та 365, частина 2 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства).

У той же час, як розповіло журналістам джерело в апараті поліції, співробітник превенції і дільничний прийшли до місцевої мешканки з соціально незахищеної сім'ї, яку раніше залучали за крадіжки. Дівчину відвезли у відділок. Закривши кабінет, поліцейські побили її і гвалтували по черзі, причому кожен з них допомагав колезі утримувати руки жертви. Як повідомила потерпіла також в ході тортур вони споживали алкоголь і намагалися напоїти затриманих. Між зґвалтуваннями поліцейські били дівчину і погрожували їй смертю, що відвезуть в ліс і закопають. Чоловікові також погрожували згвалтуванням.

"До крадіжки дівчина не мала відношення, поліцейські просто намагалися закрити "глухар" і повісити крадіжку на неї", - пояснило джерело.

Також журналісти уточнили імена підозрюваних копів - це нібито Микола Кузів, колишній ветеран АТО 35 років, і 29-річний оперативник Сергій Суліма.

Кузів нібито воював на Донбасі, після чого був начальником карного розшуку Лівобережного району Маріуполя. Одружений, двоє дітей, його відзначали за зразкову службу. Про другого фігуранта відомо, що він одружений, ніяких відмінностей не має.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції розповіли про затримання двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції в Київській області за підозрою в згвалтуванні дівчини.