RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Суд у Німеччині прийняв рішення щодо екстрадиції колишнього нардепа-втікача

Вищий земельний суд Ольденбурга (Німеччина) 27 травня відмовив у екстрадиції в Україну підозрюваного в створенні корупційних схем колишнього депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Про це повідомляє "DW".

На думку суддів, в даний час не можна встановити, що кримінальне переслідування Онищенка в Україні здійснюється за політичними мотивами.

У поясненні до постанови суду зазначається, що "існує значна ймовірність" того, що в разі екстрадиції Онищенка "не будуть дотримані мінімальні стандарти міжнародного права щодо умов утримання в тюрмах", в тому числі і Європейської конвенції з прав людини. Тому екстрадиція є неприпустимою.

Судді послалися на доповідь Європейського комітету з питань запобігання катуванням Ради Європи (РЄ). Експерти комітету відвідали в 2017 році в'язницю в Україні. У зробленому в наступному році доповіді експерти комітету вказали на "нелюдські умови утримання ув'язнених, які принижують людську гідність", йдеться в повідомленні на сайті суду.

Так само судді Вищого земельного суду Оденбурга скасували ордер на екстрадиційний арешт Онищенка.

Як повідомляв "Апостроф", в червні минулого року Онищенко збирався брати участь у виборах до Верховної Ради України і хотів здійснити "добровільну екстрадицію".