RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні зловили банду іноземних кілерів, які "полювали" на лідера наркокартелю: фото

У мережі оприлюднили деталі стрілянини, яка сталася напередодні у Печерському районі Києва, постраждалим виявився 37-річний громадянин Чорногорії Пітер Зінцов, який пов'язаний з одним з балканських наркокартелів.

У прес-службі Нацполіції повідомили, що зловмисників затримали.

Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину, ним виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн.

Слід зауважити, що 37-річного громадянина Чорногорії з вогнепальним пораненням грудної клітини доставили в столичну лікарню швидкої допомоги. Поки стан чоловіка медики не коментують.

"Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий перерозподіл сфер впливу у самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік", - повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Правоохоронці встановили особи нападників - це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

За словами Голови Нацполіції, на початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною. Визначившись із датою вбивства, фігуранти чекали потерпілого біля його будинку. Здійснивши п’ять пострілів у жертву, двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину. Через кількасот метрів вони покинули та підпалили машину, аби знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що «стрілків» чекали їхні спільники.

"Поліцейські встановили маршрут та автомобіль, на якому вони прямували у бік Одеської області, щоби через кордон України з Молдовою покинути територію країни поза митним контролем. Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції для затримання кілерів залучили спецпризначенців КОРД. Вранці при в’їзді в Одесу співробітники ДСР, карного розшуку, Головного слідчого управління, поліції Одещині та КОРД затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти", - зазначив очільник Нацполіції Ігор Клименко.

Наразі фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України

.Варто відзначити, що найвпливовішими угрупуваннями Чорногорії, які займаються контрабандою кокаїну з території Південної Америки в Європу, є клани "Кавач" і "Шкаляри" родом з міста Котор на березі Адріатичного моря. Так, спочатку вони діяли спільно, проте після зникнення партії кокаїну вагою в 200 кг кокаїну в іспанській Валенсії в 2014 році, між картелями почалася війна. За неофіційними даними, її жертвами за останні п'ять років стали близько 40 осіб з обох сторін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві білий мікроавтобус Ford Transit влаштував погоню за BMW Х5. Під час погоні з Ford вистрілили близько 10 разів.