RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як в Україні буде проходити призов до армії: з'явилося детальне роз'яснення

У Генеральному штабі Збройних сил України детально розповіли про те, як буде проводитися призов на строкову військову службу в травні-липні 2020 року.

Як йдеться на сайті Міністерства оборони, під призов потрапляють особи у віці від 18 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

При цьому у відомстві уточнили, що згідно з рішенням уряду від 26 лютого 2020 року, особи у віці 18-19 років можуть йти на службу за бажанням. Для цього їм потрібно написати письмову заяву.

"Міністром оборони України направлено листа до голів призовних комісій всіх рівнів, в якому рекомендується розглядати питання надання відстрочки від призову на строкову військову службу придатним за станом здоров'я громадянам України віком 18-19 років відповідно до частини 15 статті 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", - уточнили в відомстві.

Нагадаємо, що на час дії карантину через спалах коронавірусу в країні були припинені заходи призову громадян на строкову військову службу.