RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні змінили умови здачі ЗНО: що потрібно знати абітурієнтам

Абітурієнти в Україні будуть здавати зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня, але проводитися ЗНО в умовах карантину буде за певними правилами.

Як заявила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі одного з телеканалів, в цьому році для учасників ЗНО вдвічі збільшили термін допуску в пункт пропуску.

За її словами, також дітей будуть просити дотримуватися соціальної дистанції.

"Раніше абітурієнти мали приблизно 30-35 хвилин для того, щоб пройти всі процедури. В цьому році ми збільшили цей час, і він триватиме годину. Також введено нове правило - кожному учаснику ЗНО у пропуску буде вказано маленький часовий проміжок, коли варто заходити в пункт тестування. Всіх учасників поділять на невеликі групи і вони будуть заходити в свій час", - розповіла вона.

Складати ЗНО абітурієнти будуть в масках, але у них буде право їх зняти або замінити. В аудиторії без маски перебувати заборонено.

Крім того, абітурієнтам дозволяти пити воду під час тестування. Також кожен з них зможе мати при собі індивідуальні дезінфектори і сухі серветки.

Максимальна допустима температура тіла, з якої абітурієнтів пропустять на тестування, - це 37,2 градуса.

Нагадаємо, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання пройде 15 і 17 червня.