RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Бути, жити і квітнути: Зеленський зворушливо привітав Київ і Кривий Ріг з днем міста

Президент України Володимир Зеленський привітав з днем Києва та Кривого Рогу їх жителів.

Про це він написав у своїх соціальних мережах.

Глава держави зазначив, що ці два міста він вважає рідними. Києву в ці вихідні виповнюється 1 538 років, а Кривому Рогу - 245. Різниця в їхньому віці 1 293 роки, а відстань між цими містами становить 417 кілометрів.

За словами Зеленського, порівняти ці два міста неможливо, але вони обидва прекрасні. Він зазначив, що народився в Кривому Розі, а в Києві став тим, ким є зараз.

"Кривий Ріг подарував перших друзів і перше кохання. І всі ми разом опинилися в Києві, який зробив і дружбу, і любов тільки міцніше. У Кривому Розі народилася моя дочка. У Києві народився мій син. У Києві - найзапашніша кава. У Кривому - смачний мамин борщ", - написав гарант.

Він підкреслив, що ці міста об'єднують неймовірні, талановиті, сміливі, добрі люди. Власне, як і в усій Україні.

"І до Києва, і до Кривого Рогу мені завжди хочеться повертатися. У Кривому Розі, в РАГСі, я дав обітницю вірності своїй дружині. У Києві, в парламенті, я присягнув на вірність українському народові. В обох випадках я прагнув зробити людей щасливими. І не має значення - це одна людина або багатомільйонна країна. Головне - бути вірним своїм клятвам кожен день і кожну мить", - написав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 31 травня, в столиці України традиційно святкують день Києва. Незважаючи на те, що в цьому році святкування ускладнене заходами карантину, деякі заходи будуть доступні онлайн і не тільки.