RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

ОЗУ Ілюхи та Журавля: ЗМІ розповіли, хто і чому влаштував масову стрілянину в Броварах

До організації масової перестрілки в Броварах ймовірно причетні місцеві кримінальні авторитети Сергій Ілюхін (Ілюха) і Віктор Журавльов (Журавель). "Сірий" ринок перевезень приносить їх ОЗУ більше 100 млн грн на рік.

Про це пишуть "Вести".

За даними видання, угрупованням керує "Ілюха". Він збирає гроші з нелегальних перевізників, а також контролює підпільні зали ігрових автоматів, "кришує" наркоторгівлю і проституцію. Його найближчий "бізнес-партнер" – "Журавель". Масову перестрілку вони влаштували, щоб "покарати неугодних і показати, хто насправді контролює місто і перевезення".

"Ілюха давно себе вважає "царком" Броварів і поводиться відповідно. ОЗУ Ілюхи і Журавля залякує неугодних місцевих підприємців, іноді справа доходить до фізичної розправи і псування майна", - йдеться в матеріалі.

Як пише видання, в серпні 2019 року ці фірми фігурували в справі про підпал автобусів біля метро "Лісова" у Києві. Разом з іншими броварськими бойовиками - Олексієм Довгополовим, Миколою Галіциним і Олегом Яременком - вони хотіли залякати неугодного перевізника і змусити його платити данину.

"Хоча у поліції є вся інформація і про виконавців і про організаторів, цю справу досі так і не було розкрито", - пише видання.

За версією автора матеріалу, перестрілка біля житлових будинків в 7 ранку - наслідок безкарності і "даху" банди в керівництві місцевої поліції.

"Або Ілюха і Журавель, сп'янілі від "бандитської влади", втратили зв'язок з реальністю, або ж ці кримінальні авторитети мають свій "дах" в правоохоронних органах і впевнені, що уникнуть будь-якого покарання", - пише видання.

29 травня близько 7 ранку в Броварах (Київська область) близько 100 осіб влаштували перестрілку. Затримано 21 підозрюваного, обирається запобіжний захід. У поліції ряд високопоставлених регіональних керівників відсторонені від обов'язків. Введено план-перехоплення.