RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Спецслужба Путіна відзначилася фейком про викраденого солдата ЗСУ: в Україні зробили жорстку заяву

У Збройних силах України назвали фейком інформацію про те, що український десантник Євген Добринський, якого затримали російські прикордонники, перейшов адмінкордон з окупованим РФ Кримом в стані алкогольного сп'яніння.

Про це сказано в повідомленні на Facebook-сторінці служби зі зв'язків з громадськістю Командування десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

"Якби ця інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою було б опубліковано першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями", - сказано в коментарі українських військових.

Раніше в мережі були опубліковано кадри, на яких видно, що до українського десантникові, який сидів на рейках, підійшли двоє російських прикордонників і силою забрали його з собою. Поведінка українського бійця було дещо дивною.


"На жаль, з досвіду нам добре відомо, як ворог поводиться з незаконно затриманими українськими військовими. Противник цинічно використовує їх у своїй пропаганді!" - підкреслили в прес-службі Командування десантно-штурмових військ.

Українські військові обіцяють, що всі деталі і обставини зникнення військовослужбовця будуть з'ясовані правоохоронними органами при проведенні слідчих дій.

Як раніше повідомляв "Апостроф", військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Євген Добринський після зникнення 30 травня на адмінграніце з окупованих Кримом дзвонив своєму товаришеві по службі.