RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Справа генерала, який готував страшні теракти в Україні на "замовлення" Росії: суд прийняв жорстке рішення

У четвер, 4 червня, Шевченківський районний суд Києва продовжив терміни розслідування у справі генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова, якого звинувачують в тому, що він працював на ФСБ РФ і готував теракти в Україні.

Про це повідомляє hromadske із залу суду.

Необхідність продовження досудового розслідування на 7 місяців сторона звинувачення мотивувала тим, що у справі потрібно провести понад десять експертиз і зняти гриф секретнрості з деяких матеріалів слідчих дій, які потрібно долучити до матеріалів справи. Слідчі також очікують відповіді на правове доручення з Німеччини, Хорватії та Франції - в цих країнах, за даними слідства, Шайтанов зустрічався з полковником ФСБ РФ Ігорем Єгоровим.

Підозрюваний не визнає своєї провини і вважає свій арешт підставою. На думку захисту, ті терористичні акти, про які йде мова в підозрі, не планувалися. Напередодні Шайтанов передавав через адвоката свою позицію: "Коли треба було бути в строю, а мало хто хотів, я був в строю і виконував свій обов'язок. А зараз мене хочуть прибрати".

На засіданні був присутній ще один підозрюваний - Анатолій Гарбуз, якому інкримінують незаконне зберігання зброї і перевіряють його можливу співпрацю з Шайтанову.

Суддя вислухала сторони і частково задовольнила клопотання прокуратури і слідчого СБУ, продовживши терміни досудового слідства на 6 місяців.

Як раніше повідомляв "Апостроф", полковник ФСБ Ігор Єгоров, який вербував генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова - це "Ельбрус", відомий у справі про збитий в 2014 році над Донбасом "Боїнг".