RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Місячне затемнення: що не можна робити і кому варто поберегтися 5 червня

У найближчу п'ятницю, 5 червня 2020 року, відбудеться напівтіньове затемнення Місяця в знаку Стрільця. Спостерігати його зможуть жителі Європи, Азії, Південної Америки, Австралії та Африки. Розпочнеться затемнення о 20:45 за Києвом.

"Апостроф" розповідає про вплив затемнення на життя і здоров'я людей, а також його небезпечні властивості.

Коли розпочнеться затемнення і як вплине на людей

Напівтіньове затемнення Місяця почнеться о 20:45 за Києвом 5 червня і досягне свого максимуму о 22:24. Закінчиться затемнення в 00:04 6 червня. Зовні дане місячне затемнення мало чим відрізнятиметься від звичайної повні, з якою воно збігається цього дня: Місяць лише набуде більш темнішого забарвлення.

Однак, як стверджують астрологи, затемнення матиме вплив на стосунки людей, оскільки проходитиме під впливом Марса й Венери.

Кому небезпечне затемнення

Вплив місячного затемнення 5 червня найбільше відчують люди, народжені в кінці листопада – початку грудня. Зі знаків Зодіаку найбільше воно позначиться на Близнюках, Дівах, Рибах та Стрільці.

Вплив на стосунки і кохання

Міцним союзам затемнення не страшні, але в інших випадках астрономічні явища на небосхилі можуть принести конфлікти у взаєминах людей, які здатні привести до розриву.

Так, Марс у Рибах сильно впливає на емоційний стан людей: абсолютний спокій за секунду може обернутися на спалах гніву. Астрологи не рекомендують приховувати емоції і дратівливість: краще спокійно пояснити близьким своє невдоволення.

Одинокі люди також можуть остерігатися затемнення 5 червня: під впливом Венери людина може знизити планку під час вибору партнера, а потім не раз пошкодувати про прийняте рішення. Якщо людина замкнута і нетовариська або ж просто зайнята роботою, є небезпека, що нереалізовані бажання і амбіції вона замінить алкоголем, солодощами або безглуздими покупками.

Також у період місячного затемнення можливе повернення у наше життя колишніх партнерів, через що доведеться пережити деякі спогади - не завжди приємні. У цьому випадку варто приймати зважені рішення і не будувати жодних ілюзій.

Утім, затемнення Місяця може принести й зустріч з справжнім партнером, адже Венера – покровителька кохання. Головне: прислухатися до власного серця: якщо воно підказує, що цю людину вам послала доля, значить, швидше за все, так і є.

Що не можна робити в затемнення 5 червня

  • не варто призначати важливі зустрічі, переговори, співбесіди на цей день;
  • краще відмовитися від вирішення важливих робочих питань (таких як звільнення, підвищення, зарплата);
  • початок важливих справ і проектів краще також відкласти;
  • не варто 5 червня вирушати в подорож;
  • небажано довго бути на вулиці – під час затемнення краще перебувати в комфортній і знайомій обстановці;
  • не можна брати шлюб у затемнення Місяця;
  • вкрай небажані хірургічні втручання: операції, візит до стоматолога тощо;
  • оскільки затемнення – несприятливий період для вирішення фінансових проблем, не можна давати і брати в борг, дарувати і отримувати дорогі подарунки.

Нагадаємо, вчені розгадали середньовічну таємницю, чому в 1100 році з небосхилу зник Місяць.