RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Новий учасник переговорів по Донбасу назвав свою головну мету

Представники переселенців з окупованих територій на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську будуть доводити Заходу і всьому світу,що Донбас - це не ДНР і ЛНР.

Таку позицію висловив в інтерв'ю "Апострофу" один з учасників переговорів, журналіст і блогер Денис Казанський.

"Головний меседж, який ми можемо заявити Заходу і всьому світу на майданчику ТКГ, що Донбас - це не ДНР і ЛНР. Є велика кількість людей, які з самого початку не підтримували бойовиків. І ми з самого початку вважаємо, що вони не є легітимними і не мають права розмовляти від імені Донбасу ", - заявив він.

За словами журналіста, який змушений покинув окуповані території Донбасу, проблема полягає в тому, що Росія по-своєму трактує Мінські угоди.

"Звичайно, мова йде про розведення військ, але вони відмовляються обговорювати це питання. Хоча прописано, що спочатку розводяться війська, а потім вирішуються політичні питання. Зате в ОРДЛО не хочуть обговорювати розведення військ, вони недавно заявляли, що планують йти в наступ і закликають до війни", - сказав Денис Казанський.

Також він висловив надію, що участь представників переселенців в переговорах прискорить процес реінтеграції окремих районів.

"Ті представники, яких надала Москва, нездатні домовлятися. Зараз з'явилися ми і, можливо, ця історія піде швидше", - зауважив він.

Детальніше про переговори робочої групи в Мінську, в яких вперше взяли участь представники переселенців з окупованих територій, читайте в матеріалі "Апострофа": Ніякого прямого діалогу з Донецьком і Луганськом у нас не буде - Казанський і Гармаш