RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У переговори по Донбасу вирішили включити журналістів: перші подробиці

У засіданнях Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі братимуть участь відомі журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський. Їх запросила українська сторона в якості вихідців з Донбасу.

Про це вони написали у себе в Facebook.

Сергій Гармаш уточнив, що вони з Казанським братимуть участь в засіданнях в якості представників ОРДЛО.

"Мені запропонували увійти до складу української делегації в Мінської ТКГ. Сьогодні вже буду брати участь в роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО", - зауважив Гармаш.

У свою чергу Денис Казанський уточнив, що ідею створення Консультаційної ради в Мінську не підтримали, замість цього було представлено нове трактування окремих пунктів Мінських угод.

"Я беру участь в засіданнях Тристоронньої контактної групи по Донбасу ... Мова не про Консультативну раду, яку планували створити раніше, і проти якої виступило товариство. Від ідеї створення такої ради відмовилися, і її не буде. Мова про інше. Справа в тому, що в комплексі заходів по виконанню Мінських угод, який ви самі можете знайти в мережі, є пункти 11 і 12, в яких йдеться про те, що питання, що стосуються місцевих виборів в окремих районах, а також закон про особливий статус цих районів має обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Луганської та Донецької областей... У документі, немає жодної згадки про те, які саме це мають бути представники окремих районів. Такі організації, як ЛНР і ДНР, ніде не згадуються... До переговорів залучено групу корінних жителів Донбасу, які виїхали в 2014 році через переслідування і погрози, в число яких увійшов і я. І у нас вже точно не менше прав представляти окремі райони. По-перше, на відміну від бойовиків ЛДНР ми не є злочинцями (Не віджимати, що не мародерствували, не катували людей на підвалах), по-друге, ми не є громадянами Росії і маємо тільки українські паспорти. Громадяни РФ не мають ніякого права вказувати, як нам в Україні жити і які закони приймати", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінську пройшов черговий раунд переговорів ТКГ, після яких представник РФ Борис Гризлов заявив, що представники Києва нібито під різними приводами зірвали роботу чотирьох підгруп контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України.