RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

З'явилися подробиці нових переговорів по Донбасу: Кремль в гніві і лякає страшилками

У середу, 27 травня, відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбассу, проте повноважний представник президента РФ Борис Гризлов залишився незадоволений результатами.

Про це повідомляє "ТАСС".

Гризлов заявив, що представники Києва нібито під різними приводами зірвали роботу чотирьох підгруп контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України.

Він звинуватив українську сторону в тому, що вона не представила "відгуки на пропозиції Донбасу" і в тому, що "питання щодо обміну та звільнення з-за київських позицій не вирішуються". Київ, нібито, не дає гарантій, необхідних для підготовки роботи пропускних пунктів.

Повпред РФ традиційно звинуватив Київ у тому, що він "все далі відходить від виконання і мінських домовленостей, і нормандських рішень".

"Так справа не піде. Після недавньої прес-конференції президента Зеленського ясно, яке завдання вирішується. Президент України дав недвозначну оцінку мінським угодами, заявивши, що вони потрібні для збереження санкцій проти Росії. Всім стає зрозумілою незмінна позиція Києва про неможливість будь-яких обговорень врегулювання з представниками Донецька і Луганська, так як єдине завдання української сторони - збереження санкцій ", - обурюється Гризлов.

Повпред РФ повторив тези російської пропаганди про те, що позиція України нібито несе загрозу жителям Донбасу і не забув в черговий раз налякати "зачистками".

"З огляду на заяви і вуличних українських націоналістів, і ряду офіційних київських представників про свої плани "зачистки" непокірних територій, такий київський контроль - це загроза геноциду щодо жителів Донбасу", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", Гризлов також був незадоволений результатами відеоконференції Тристоронньої контактної групи, яка відбулася 14 травня і скаржився, що українська делегація відмовилася від пропозиції російської сторони внести до протоколу Контактної групи зобов'язання України протягом тижня подати проект про інтеграцію "формули Штайнмайера" в закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі.