RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Що не так з погрозами посилити карантин: Зеленський вказав на важливий нюанс

Президент Володимир Зеленський закликав уряд України, перед тим як посилити карантин, встановити причини зростання захворюваності коронавірусом в країні.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

Зеленський зазначив, що зростання захворюваності серед населення може спостерігатися через збільшення кількості тестувань. Адже за добу в середньому вже проводиться близько 20 тисяч ПЛР та ІФА-тестів. Тому перед тим, як приймати рішення про жорсткі обмежувальні заходи, треба зрозуміти причини зростання числа хворих.

"Треба швидко встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи повинні звертати увагу населення на необхідність дотримання масочного режиму і соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти і врятує нашу економіку від карантину", - сказав глава держави.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 683 нових випадків коронавірусної інфекції. Це всього на 6 випадків менше, ніж було напередодні.

Як повідомляв "Апостроф", мер Києва Віталій Кличко повідомив, що якщо показник захворюваності коронавірусом досягне 24 хворих на 100 тисяч осіб, то Київ буде змушений повернути частину обмежень.