RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Справа на 6 мільйонів доларів може бути провокацією

У Києві в неділю, 14 червня, проходить засідання суду щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним у хабарництві главам НАБУ і САП. Прокуратура допускає, що могла мати місце провокація.

Про це заявив представник САП в суді щодо обрання запобіжного заходу Андрію Кічі.

Відзначимо, раніше енергетична компанія Burisma Group, президентом якої є екс-міністр екології Микола Злочевський, заявила, що ані компанія, ані її власник не причетні до спроби підкупити керівництво антикорупційних органів України.

Незважаючи на те, що справа могла мати провокаційний характер, про що в суді висловився представник прокуратури, суд обрав для Андрія Кічі запобіжний захід у вигляді 60 днів утримання під вартою (до 10 серпня включно) з правом на заставу. Її розмір становить 40 млн 358 тис 400 грн.

Активісти в соцмережах висловили припущення, що ця справа може мати значний політичний підтекст і є спробою втягнути Україну в американські вибори.

Нагадаємо, кілька тижнів тому була спроба втягнути Україну за допомогою так званих плівок Байдена. Тепер же - справа в якій фігурує директор компанії Burisma Group, де раніше працював син Джо Байдена. Складається така ситуація, що хтось наче навмисне намагається втягнути нашу країну у вибори президента США, ставши на бік чинного глави Білого дому.

Подробиці брифінгу про спробу підкупу керівників САП і НАБУ за допомогою хабара в розмірі 6 мільйонів доларів читайте на "Апострофі".