RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Скандал з хабарем на 6 мільйонів: Burisma жорстко відреагувала на заяви скандального екс-нардепа

Компанія Burisma Group не має жодного відношення до Миколи Ілляшенка та Андрія Кічі, які були затримані при спробі дати хабар $ 6 млн керівництву НАБУ і САП.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на джерела в компанії Burisma Group.

"Ні Ілляшенко, ні Кіча не є співробітниками Burisma Group і не могли бути будь-ким уповноваженими на виконання якихось домовленостей. Зокрема, Андрій Кіча вже більше півроку не працює в компанії Burisma Group. Він покинув підприємство з метою продовжити займатися самостійною адвокатською діяльністю. Інформація на сайті про нього є застарілою", - заявило джерело в компанії.

Зазначимо, що пізно вночі Burisma Group оприлюднила повідомлення, що компанія і її керівництво не мають жодного відношення до повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і деяких ЗМІ про участь у неправомірних діях.

У компанії підкреслили, що вона працює виключно в рамках чинного законодавства, є одним з найбільших платників податків і відстоює інтереси енергонезалежності України.

Нагадаємо, увечері 12 червня НАБУ заблокувало в Києві на виїзді з паркінгу ДПС два автомобіля, один з яких належить Миколі Ілляшенку. А серед затриманих також фігурує Андрій Кіча.

Микола Ілляшенко є першим заступником начальника Головного управління ДПС в Києві, державний службовець 4 рангу. Працює на цій позиції з 2015 року.

Андрій Кіча вже шість місяців займається індивідуальною адвокатською діяльністю і діє у складі Національної Асоціації Адвокатів України.

Як раніше повідомляв "Апостроф", про можливий зв'язок з компанією заявив екс-нардеп Сергій Лещенко, хоча ні САП, ні НАБУ не називали компанію і те, чиї справи планувалося закрити.