RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Готуємося до вильоту: за що можуть не пустити в інші країни

З 15 червня Україна відновлює авіасполучення з деякими країнами, українці зможуть полетіти в Азербайджан, Болгарію, Грузію, Туреччину і Кіпр. Однак є ряд причин, які можуть стати причиною неможливості подорожі.

"Апостроф" розбирався, що може перешкодити потрапити за кордон.

Паспорт

Практично будь-яка країна вимагає, щоб запас терміну дії документа був не менше, ніж півроку на момент перетинання кордону. Крім того, важливим є зовнішній вигляд паспорта, який повинен бути без пошкоджень і потертостей. Важливо також стежити за цілісністю ламінуючої плівки на першій сторінці. Також необхідно, щоб фотографія та віза були не пошкоджені. Рекомендується уважно стежити за проставленням штампів про в'їзд і виїзд. Їх відсутність може спричинити проблеми під час наступної поїздки.

Страхування

Кожен турист зобов'язаний мати медичну страховку. Незважаючи на те, що необхідність скористатися нею часто не виникає, без страховки неможливо відкрити візу. На кордоні відсутність страховки може стати причиною відмови у в'їзді в країну.

Штрафи і аліменти

Причиною неможливості відвідати інші країни можуть стати непогашені штрафи і борги з аліментів.

Відмітки недружніх країн

Наявність штампів про відвідування деяких країн можуть стати перешкодою для перетину кордону. Зокрема після відвідин Єгипту побувати в Ізраїлі практично неможливо. Також після візиту до Абхазії або Південної Осетії виникнуть складності при в'їзді до Грузії. "Конфліктують" між собою Греція і Північний Кіпр, Іран і США.

Як повідомляв "Апостроф", єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон заявила, що не всі країни погодилися з умовами для повторного відкриття кордонів, причому деякі з них поспішають більше інших.