RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Контрольний постріл для Путіна: експерти вказали на важливий нюанс з "парадом смертників" в Росії

Кремль не відмовився від проведення параду до Дня Перемоги, не дивлячись на складну епідеміологічну ситуацію. У Росії активно готуються до заходу, який було перенесено з 9 травня на 24 червня через коронавірус. Однак це рішення може стати "контрольним пострілом" для президента РФ Володимира Путіна.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в матеріалі Беларускай праўды.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що в параді 24 червня планується задіяти близько 64 тисяч осіб, 1850 одиниць техніки і 511 літальних апаратів.

У той же час, Перм, Білгород, Орел, Петропавловськ-Камчатський, Ярославль, Псков, Саранськ, Оренбург, Нижній Тагіл, Курськ - щонайменше 10 міст відмовилися від проведення параду Перемоги 24 червня через епідемію коронавірусу.

«Контрольний постріл» зробив мер Москви Сергій Собянін, який закликав москвичів залишатися вдома і не ходити на парад Перемоги 24 червня і окремо вказавши: ніяких заходів у столиці Росії в цей день не передбачається.

Детальніше про плани Путіна і ситуацію в Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Путін виявився слабенький, у нього з'явився серйозний суперник - Дмитро Орєшкін.