RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Києві обирають запобіжний захід Стерненку: онлайн трансляція із зали суду

Шевченківський районний суд Києва в понеділок, 15 червня, продовжує розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу одеському активісту Сергію Стерненку, підозрюваному в скоєнні вбивства та незаконному носінні холодної зброї.

Пряма трансляція судового засідання доступна на "Апострофі".


Нагадаємо, що 12 червня, коли суд почав засідання у справі Стерненка, біля його приміщення відбулися зіткнення прихильників активіста з силовиками.

Як відомо, в ніч на 25 травня 2018 року на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка було скоєно замах двома грабіжниками. Відбиваючись від нападників, він завдав смертельне поранення одному з них.

Незабаром поліція затримала другого нападника і встановила особу загиблого. Інцидент був кваліфікований як умисне вбивство, замах на вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергія Стерненка намагалися вбити пострілом в голову. А перший напад на активіста трапився 7 лютого. Тоді він також отримав травму голови і поранення руки. Напади на себе активіст пов'язує з громадською діяльністю.