RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Починається справжня "битва": у справі про хабар на $6 млн помітили підозрілий нюанс

Політики США також замішані в історії зі спробою дати хабар в розмірі 6 млн доларів директору НАБУ Артему Ситнику і главі САП Назару Холодницькому.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів суспільно-політичний діяч Дмитро Карп.

"Про компанії Burisma і те, що відбувається сьогодні навколо неї, навколо Хантера Байдена - знає вже весь світ. Ситуація давно виходить за рамки звичайної кримінальної справи про корупцію. Вона стало суб'єктом геополітичних розбірок між країнами і в першу чергу - між демократами і республіканцями. Наші політики не оминають її і беруть участь усіма можливими методами по різні боки барикад, вибиваючи собі якісь преференції, блага, в тому числі і в приховуванні своїх доходів, що знаходяться в американських банках", - розповів він.

Ситуацію з таким величезним хабарем Карп назвав унікальною.

"Перше, що мені не зовсім зрозуміло в цій історії - це те, що дуже серйозний і відомий функціонер Олександр Ільяшенко діє через позаштатного агента Антикорупційного бюро Євгена Шевченка, який був неодноразово засвічений в агентських операціях НАБУ і давав інтерв'ю. Тобто десь Шевченко засвітився як спецагент, а десь його знають як посередника на хабарах, тому до нього не бояться звертатися подібні люди - іншого пояснення цьому у мене немає", - зазначив суспільно-політичний діяч.

Другий момент - серед фігурантів справи значиться одна цікава особа, колишня начальниця організаційно-розпорядчого департаменту ДФС України у Києві Олена Мазурова.

"Вона свого часу працювала на Ігоря Кононенка. Але мені ця дама стала відома, коли ми вели розслідування по сепаратистському Сєверодонецькому з'їзду Партії Регіонів - вона була серед його організаторів. Тобто це не проста людина, яка працює навколо різних олігархів і управляє певними політичними або економічними проектами", - уточнив Карп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ситник і Холодницький нашкодили демократам США і Байдену, і це не просто так - активіст про хабар на $6 млн.