RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Суд готує гучне рішення щодо Зеленського через порушення карантину: подробиці

Хмельницький міський районний суд в п'ятницю, 19 червня, винесе рішення за адміністративним протоколом, складеним через порушення карантину президентом України Володимиром Зеленським під час робочої поїздки в Хмельницьку область.

Про це свідчить розклад засідань на сайті суду.

Засідання суду призначене на 19 червня о 09:00.

За порушення ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення Володимиру Зеленському загрожує штраф від 2 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 34 до 170 тисяч гривень, оскільки він є посадовою особою.

Нагадаємо, що президента Зеленського оштрафували за відвідування кафе в місті Хмельницькому. Разом з ним за одним столиком були ще п'ять чоловік, серед яких перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофимов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Відповідні адмінпротоколи складені й на них.

На той момент урядом було заборонено надання послуг громадського харчування в приміщеннях кафе і ресторанів. Приймати відвідувачів кафе і ресторани могли лише на літніх майданчиках.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні суди вже виписали штрафи за порушення карантину на суму 4,5 млн гривень.