RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні провели бойові випробування зброї для удару по кораблях: вражаюче відео

Українські військові провели випробування ракетного комплексу "Нептун".

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Державні випробування вітчизняного РК Р-360 пройшли в Одеській області. Пуски проводилися на полігоні ЗСУ "Алібей". Відзначають, що в підсумку обидві ракети влучили в ціль.

Головною особливістю випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування "Нептун" на цей раз була стрілянина з бойовою частиною.

Цю зброю розроблено спеціально, щоб протидіяти російській агресії в акваторії Чорного і Азовського морів. Комплекс з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів і берегових радіо-контрастних цілей. Зброя може вражати в простих і складних метеорологічних умовах в будь-який час доби і пору року, при активній вогневій і радіоелектронній протидії супротивника.

Ракети проекту "Нептун" є перспективною українською розробкою і в разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, адже вони здатні знищувати не тільки корабельні цілі, а й наземні. Крім того, дані ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані і практично непомітні для ворожих радарів.

"КБ "ЛУЧ" готове виробляти Р-360 "Нептун" серійно і почати роботу над новою модифікацією ракетного комплексу. Наступний крок - зміна бази, а саме для повітряного і корабельного варіантів", - заявив генеральний директор Державного підприємства Державного Київського конструкторського бюро "Луч" Олег Коростельов.

Як повідомляв "Апостроф", в Чорному морі українські військові провели випробування малого броньованого артилерійського катера "Костопіль".