RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Потужний вітер під Житомиром валив дерева і зривав покрівлю: подробиці і фото

У четвер, 18 червня, на Житомирщині вирувала негода, сильний вітер повалив дерева та пошкодив лінії електропередач.

Про це повідомляє ДСНС України у Житомирській області.

Рятувальники 4 рази виїжджали на ліквідацію наслідків негоди, з них три виїзди було здійснено на прибирання з автошляхів повалених дерев;

  • в с.Гарапівка зламані дерева перекрили рух на дорозі, ще до їх прибуття громадяни власними силами звільнили частину дороги, решту бійці ДСНС бензопилою розрізали та прибрали на узбіччя;
  • поблизу с. Глезне Любарського району також дерева перекрили дорогу;
  • між селами Перштравневе та Камінівка Овруцького району вогнеборці надавали допомогу працівникам місцевого РЕМ, там шквальний вітер повалив дерево разом із електростовпом.

Окрім цього, о 19:40 олевські рятувальники виїхали на поміч місцевому подружжю пенсіонерів. Через негоду у них зірвало частину шиферу, сім’я переживала, що дощ заллє їхній будинок, а допомогти було нікому. Тому рятувальники на триколінній драбині полагодили покрівлю пенсіонерам, замінивши зірване покриття на нове.

Також через погіршення погодних умов на Житомирщині від електропостачання було відключено 15 населених пунктів (в Андрушівському районі – 1, Ємільчинському – 2, Малинському – 6 , Овруцькому – 1, Олевському – 4, Ружинському – 1) та 61 трансформаторна підстанція.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото і відео стихії, яка в четвер, 11 червня, обрушилася на Закарпатті та місто Львів. Потужний злива перетворила вулиці на справжні річки .

Також повідомлялося, що 27 травня в Чернівцях пройшов сильний дощ з градом, який залив дороги, а граду випало так багато, що він покрив всю землю.