RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Коли і як будуть повертати гроші учасникам пробного ЗНО: названо терміни і механізм

З 1 липня по 1 грудня уряд планує повернути виплати учасникам пробного ЗНО.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

Гроші перерахують через відділення "ПриватБанку".

"З метою своєчасного та повноцінного повернення коштів тим, хто їх оплатив, Мінфін спільно з МОН напрацював найбільш спрощену процедуру повернення коштів через "ПриватБанк", який має найбільш розгалужену мережу відділень і знаходиться найближче до місця проживання учасників пробного ЗНО", - розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Він зазначив, що головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України, яке має укласти відповідний договір з "ПриватБанком". Гроші повернуть за такою схемою:

  • Український центр оцінювання якості освіти України до 30 червня формує і передає базу даних МОН. У базу внесено інформацію про унікальний номер учасника пробного ЗНО. Це дозволяє правильно ідентифікувати особу. Також в базі є й інша інформація (ПІБ учасників, контактні номери телефонів; вказані суми, що підлягають поверненню).
  • МОН до 1 липня 2020 року передає цю базу "ПриватБанку".
  • Якщо учасник пробного ЗНО є клієнтом "ПриватБанку", банківська установа перевірить надану МОН базу і автоматично перерахує необхідну суму коштів на цей рахунок.
  • Якщо в учасника пробного ЗНО немає рахунку в "ПриватБанку", то на номер телефону надійде смс-повідомлення з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки необхідно прийти у відділення і пред'явити документ, що засвідчує особу. (Звернутися до відділення для отримання карти необхідно не пізніше 1 грудня 2020 року).

Відзначимо, що для участі в пробному ЗНО в 2020 році зареєструвалися близько 219 000 чоловік.

Всього з держбюджету планується повернути учасникам пробного ЗНО 52 млн 450 тис гривень.

Нагадаємо, тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій заявила, що до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Україні все готово, і воно відбудеться в безпечних умовах.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів має намір коректувати умови проведення ЗНО в тих регіонах, де ситуація з поширенням коронавірусної інфекції буде небезпечною для учасників.