RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Бюджетний і "преміум" відпочинок на морі в Бердянську: скільки коштує і як можна розважитися

Вже не перший рік популярним курортом для українців є Бердянськ у Запорізькій області.

Щорічно там відпочивають 300-400 тисяч людей з усіх регіонів України. Відзначимо, що в 2005 році Бердянську присвоїли статус державного курорту, адже він дійсно приваблює багатьох туристів.

Чому Бердянськ

Для пар, сімей з дітьми, а також для кожного туриста, в Бердянську знайдуться розваги. Серед видів дозвілля: аквапарк, зоопарк, дельфінарій. Також є місця і для культурного проведення часу, є і пам'ятки: Свято-Нікольський храм, Кірха Христа Спасителя, Караїмська кенаса, міський краєзнавчий музей, художній музей імені Бродського, бердянський Сонячний годинник.

Пляжі

Курорт цінують за його пологі піщані пляжі. Одним з кращих вважається Бердянська коса, де мало людей. Він також відрізняється від міських своєю чистотою.

Ціни

Кожен відпочиваючий зможе знайти житло відповідно до свого бюджету. Розміститься можна в готелі, базі відпочинку, міні-пансіонаті, приватному будинку і квартирі. Ціни можуть варіювати від 100 до 5000-7000 гривень на добу. Вони залежать від кількості осіб і умов житла.

Мінімальний відпочинок обійдеться в 150-250 гривень за людину на добу. Але в цьому випадку у вас не буде душа та туалету в номері, кухні (загальні), побутової техніки. А меблі можуть виявитися зовсім старі та поламані. Номери вищої категорії будуть коштувати 450-500 гривень за людину на добу.

Якщо вибирати комфортний і зручний відпочинок, то він обійдеться туристу в 1200-2200 гривень за добу, але зі сніданком. Можна оселиться в готелі, котеджному комплексі та SPA-клубі.

Можна для сім'ї зняти окремий котедж біля моря (в 50-100 метрах). За нього запитують 3500 гривень на добу. Як правило, такі будови включають в себе туалет, душ, дві спальні, повністю оснащену кухню.

Як дістатися

Найпростіше приїхати в Бердянськ на потязі. Поїздка на авто із Запоріжжя складе близько трьох годин, а з Дніпра - близько п'яти.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити в Запорізькій області.