RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Курорт набирає популярність: скільки коштує відпочинок на чистих пляжах поруч з Кирилівкою

Епідемія коронавірусу і карантинні обмеження в 2020 році порушили плани українців щодо літнього відпочинку. Однак для того, щоб непогано відпочити в цьому сезоні, необов'язково їхати за кордон. В Україні є чудові місця для пляжного відпочинку на будь-який смак і гаманець.

"Апостроф" розповідає про маловідоме, але не менш привабливе курортне містечко поблизу Кирилівки на Азовському морі - Степанівку Першу.

Степанівка Перша - спокійне селище, розташоване в Приазовському районі на відстані приблизно 16 кілометрів по морю від Кирилівки. Добре підходить для бюджетного сімейного відпочинку. Відпочивальників сюди тягнуть чисті і щодо зручні пляжі, а також помірні ціни.

З огляду на, що з кожним роком сюди навідується все більше гостей, Степанівку Першу активно забудовують новими пансіонатами, міні-готелями і базами відпочинку. Номери без зручностей обійдуться приблизно в 150 гривень з людини в добу. З частковими зручностями (в номерах є туалет і душ) будуть коштувати близько 250 гривень. Бази відпочинку, що пропонують мебльовані кімнати з умовами та кухнею, можуть запросити до 500 гривень за одну персону.

У гостьових будинках умови також можуть варіювати. Номер на двох зі зручностями (тут такі варіанти можуть називати "напівлюкс") обійдеться приблизно в 600 гривень з людини. Номери зі статусом "люкс", зазвичай розраховані на 4-6 осіб. За них доведеться заплатити близько 1500-1700 гривень на добу. У вартість таких номерів входить супутникове ТБ, інтернет (Wi-Fi), дитячий майданчик на території комплексу, басейн і супутня інфраструктура.

Степанівка Перша знаходиться на одній прибережній лінії, що і Кирилівка, але вартість відпочинку відрізняється в першу чергу, тому що в селищі відсутня інфраструктура для активного проведення часу: атракціони, нічні клуби і дискотеки. Крім цього, як і в Новопетрівці, пляжі тут можуть бути оточені глинистими урвищами, тому спускатися до моря доведеться не завжди зручними сходами і проходами.

Найзручніше добиратися в Степанівку з Мелітополя на автомобілі або на рейсовому автобусі, попередньо діставшись до міста потягом.

Про те, де і за скільки можна відпочити на курортах Запорізької області, що розташовані на узбережжі Азовського моря, читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити в Запорізькій області.