RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

"Служки" для бояр: мережу обурили фото "царської" форми для двірників в Криму

В Ялті, окупований Росією Крим, двірників вирішили одягнути в спеціальну уніформу, аналогічну тій, яка була у представників цієї професії в царській Росії, тобто до 1917 року.

Як повідомляє "Апостроф", про це у себе на сторінці в Twitter розповіла блогер Roksolana Today&Крим.

Вона уточнила, що місцевим двірникам за носіння спеціальної уніформи пообіцяли доплати до заробітної плати, а також спеціальні значки.

"Влада розробляє положення про доплату тим двірникам, які будуть носити формений одяг... Кожен з вас крім посвідчення отримає значки, які були в царські часи... Робиться все це за рахунок коштів підприємців", - розповіла вона про ініціативу чиновників ялтинської окупаційної адміністрації.

Також вона розповіла і про реакцію самих представників цієї професії і інших жителів міста. За її даними, люди сприйняли такий проект влади як приниження.

"Яке приниження, залякування тим, що привезуть чужих людей, що отримуватимуть доплати тільки ті, хто носить цей одяг, повернемося в царські часи! Так ще ніхто людей не принижував", - цитує місцевих жителів блогер.

У коментарях під її публікацією користувачі пожартували, що уніформа окупантами була надана не в повному комплекті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото огорожі з колючим дротом навколо дитячого табору "Артек" на території анексованого Росією Криму, де, за словами місцевих блогерів, окупанти вчать вихованців користуватися зброєю.