RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Готуйтеся до найгіршого: омбудсмен зробив важливу заяву про долю шкільного навчання з 1 вересня

Батьки українських школярів сильно стривожені тим, що в країні можуть продовжити формат дистанційного навчання з 1 вересня. При цьому традиційні походи в школу ніхто скасувати на постійній основі не збирається.

Таку заяву в інтерв'ю "Апострофу" зробив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

"Вибачте, але у нас дуже люблять іноді поширювати виразні дурниці. Ніхто не говорить про те, щоб скасувати звичайну форму очного навчання. Школа як місце спілкування і живого навчання буде завжди. Одночасно ми повинні використовувати для ефективного навчання можливості сучасних технологій. Коли діти будуть ходити в школу, потрібно надавати їм більше можливостей у використанні дистанційних інструментів", - сказав він.

За словами Горбачова, зараз в країні форс-мажорна ситуація і в майбутньому ніхто не буде застрахований від нових спалахів епідемії.

"Тому ми повинні бути готові до різних ситуацій, але намір всієї системи освіти - навчання у звичайному режимі, щоб діти ходили в школу, спілкувалися між собою і спілкувалися з учителями. Це основний варіант, який ми реально розглядаємо", - сказав він.

Горбачов зазначив, що батькам потрібно "сподіватися на краще і готуватися до гіршого".

"Ми не знаємо, що буде далі, тому повинні бути готові до будь-яких варіантів розвитку. Ніхто не скасовує очна освіта. Нехай припинять розганяти дурниці. Для того, щоб це зрозуміти - просто подивіться на сайти шкіл, управлінь, департаментів освіти. Там просто суцільним потоком йдуть повідомлення про те, що в таку-то школу завезли меблі для першокласників, там - зробили ремонт їдальні або спортивного залу, там - завезли нове обладнання для комп'ютерного класу. І таких повідомлень - сотні. Хто б задумався: для кого це все, хто цим буде користуватися, якщо - як панічно кричать "жовті" сайти - дітей в школі не буде? - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чи скасують ЗНО і що буде з навчанням з 1 вересня - відповідає освітній омбудсмен.