RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Гучна справа відомого режисера в Росії: суд виніс вирок

Міщанський районний суд Москви у п'ятницю, 26 червня, виніс вирок по гучні справі "Сьомої студії" і засудив режисера Кирила Серебренникова до 3 років ув'язнення умовно за шахрайство і розкрадання майже 129 мільйонів рублів.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє "Российская газета".

Фігурантів справи "Сьомий студії" визнали винними в шахрайстві в особливо великому розмірі. Суд встановив, що керівники "Сьомої студії", об'єднавшись в організовану групу і сформувавши злочинний план, викрали частину грошових коштів, які були виділені з бюджету на проект з розвитку та популяризації сучасного мистецтва "Платформа" в 2011-2014 роках.

За версією слідства, в 2011 році Кирило Серебренников розробив проект з розвитку та популяризації сучасного мистецтва "Платформа", на який в 2011-2014 роках міністерство культури Росії виділило понад 214 млн рублів. Для реалізації "Платформи" режисер створив автономну некомерційну організацію АНО "Сьома студія". Саме співробітники "Сьомої студії", як вважає слідство, розробляли плани заходів, що містили завідомо недостовірні відомості про їх кількість і вартість. Результатом цих маніпуляцій, як стверджує слідство і держзвинувачення, стало розкрадання порядку 129 млн рублів з 214 млн рублів, виділених з федерального бюджету.

Обвинувачення просило призначити режисерові Кирилу Серебренникову шість років колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для продюсера Юрія Ітіна і колишньої чиновниці Мінкультури Софії Апфельбаум прокурор попросив 4 роки колонії і штраф в 200 тисяч рублів.

Як вважає слідство, фінансування проекту "Платформа" перевищувало його реальні потреби, а залишок грошей переводили в готівку за погодженням з керівництвом "Сьомої студії".

При цьому Серебренников, Малобродський, Ітін і Апфельбаум своєї провини не визнали. Адвокати всіх чотирьох просили суд про виправдувальний вирок. Серебренников в своїй промові назвав звинувачення безглуздим і заявив, що пишається проектом "Платформа", який став місцем сміливих театральних постановок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за рішенням Вищого антикорупційного суду, колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян, в будинку якого співробітники ДБР раніше проводили обшуки, змушений буде здати закордонний паспорт і повідомляти про зміну свого місця проживання.