RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Курорт на Чорному морі: як доїхати і у скільки обійдеться відпочинок в Скадовську

Пора літніх відпусток в самому розпалі, в зв'язку з карантином багато українців шукають варіанти відпочинку всередині країни. Скадовськ - курорт, розташований на Джарилгацькій затоці з дуже теплою водою, стане хорошим вибором для сімейного відпочинку.

"Апостроф" розповідає про відпочинок на цьому курорті.

Особливості курорту Скадовськ

З півдня Скадовськ омивається мілководною Джарилгацькою затокою, який прогрівається досить швидко, а в розпал літнього сезону досягає температури понад +30 градусів.

Клімат на курорті помірно-континентальний, в літній час - посушливий, тому степи, що оточують місто, висихають вже в першій половині літа. Середня температура повітря в липні становить +24 градуси. Курортний сезон в Скадовську стартує з травня і триває до вересня включно.

На курорті і в його околицях практично відсутні великі промислові об'єкти. Однак торговий порт фактично розділяє пляж Скадовська на дві половини, що не дає курорту називатися екологічно чистим. Тут узбережжя поблизу причалу може бути сильно забрудненим, в тому числі і паливом.

Скадовськ - популярна здравниця, де розташовано понад 80 оздоровчих закладів, приблизно третина з них - дитячі. Найбільш сприятливими для організму факторами тут вважають йодо-бромисті воду затоки і повітря, повне випарів з її поверхні і фітонцидів з херсонських степів.

Житло в Скадовську

Варіантів для проживання тут безліч - як біля пляжу, так і досить далеко від узбережжя, в санаторіях, пансіонатах - різне за вартістю і комфортністю, від бюджетних варіантів без зручностей, до добре обладнаних, але недешевих.

Як дістатися до Скадовська

Рейсовими автобусами дістатися до Скадовська можна з автовокзалів Дніпра - приблизно за 9 годин і від 400-450 гривень, Херсона - за 2 години і від 100-120 гривень, Миколаєва - за 4 години і від 150-170 гривень.

Нерегулярні перевезення пасажирів в літній час організовують транспортні компанії. Деякі з них пропонують посадку і висадку пасажирів по районам міста, комфортабельний мікроавтобус з кондиціонером і телевізором, зручний час. При цьому ціна на квиток може бути приблизно дорівнює вартості за місце в рейсовому автобусі.

Наприклад, проїзд зі Скадовська в Дніпро може обійтися в 450 гривень, в Запоріжжі - 400 гривень, до Харкова - 520 гривень, до Києва - 700 гривень.

Залізничного сполучення зі Скадовському немає. Можна на поїзді доїхати до Херсона і погоджувати час відправлення і прибуття до розкладу автобуса на Скадовськ. Доїхати потягом до Херсона з Дніпра коштує приблизно від 170 гривень, з Харкова від 200 гривень, із Запоріжжя - від 140 гривень, з Києва - від 160 гривень (ціни вказані за квиток в плацкарті).

Тим, хто подорожує автомобілем, слід взяти курс на Херсон, а потім рухатися через Саги, Раденськ, Великі Копані, Брилівка на Скадовськ.

Про те, де і за скільки можна відпочити на курортах Запорізької області, розташованих на узбережжі Азовського моря читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити в Запорізькій області.