RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Можемо опинитися в міжнародній ізоляції: епідеміолог розповів, до чого готуватися українцям

ВООЗ вже віднесла Україну до країн зі стрімким поширенням коронавірусу COVID-19.

Про це розповів "Апострофу" керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, кандидат медичних наук, епідеміолог Андрій Александрін.

У країнах Європи в останні дні випадків інфікування за добу на порядок менше, ніж в Україні. Наприклад, в Чехії - 50 хворих на добу, в Польщі та Італії - трохи менше 300. У той же час в нашій країні показники вже досягли 1 109 випадків за 25 червня, а 26 червня зареєстровано 948 заражених.

"Це свідчить про те, що всі обмежувальні заходи, які було у нас введено, виявилися неефективними. У країнах Європи послаблюють карантинні заходи не просто так - у них були об'єктивні причини. У нас цих причин не було. Коли українців два місяці тримали по домівках , ми не бачили, щоб держава відпрацьовував якісь заходи інфекційної безпеки. Тому, як тільки ми трохи послабили, відразу побачили збільшення захворюваності", - зазначив Александрін.

За його словами, сьогодні вже деякі країни Європи не пускають українців. Тому Україна може опинитися в міжнародній ізоляції через стрімке поширення коронавірусу.

"Жодна адекватна країна не дозволить в'їзд людей з країн з великим поширенням COVID-19. Думаю, найближчим часом кількість заборон на в'їзд українців до країн Європи буде збільшуватися", - підкреслив лікар.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українці вдруге не будуть дотримуватися карантину, тому що влада їх дурить - лікар-епідеміолог.