RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​Він нас годує: актор Єфремов відзначився похвальною заявою про Путіна

Російський актор Михайло Єфремов, який спровокував смертельну ДТП в Москві, розкрив роль політики в його кримінальній справі та похвалив президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє ресурс Mk.ru з посиланням на слова адвоката артиста Ельмана Пашаєва.

Правозахисник Єфремова прийшов провідати його в п'ятницю, 26 червня, щоб дізнатися про самопочуття актора.

"Справа в тому, що мені регулярно телефонують ваші колеги-журналісти з України і задають різні питання про те, чи не бачу я збігів у тому, що фатальна ДТП за участю Михайла відбулася напередодні виборів. Деякі з них вважають кримінальну справу політичною і висвітлюють цю трагедію саме в такому ключі. Природно, про це я поставив в курс свого підзахисного і поцікавився, яку позицію займає він сам. Михайло відповів, що в його справі немає жодного політичного підґрунтя. За кермо ні Путін, ні хтось інший сідати в той вечір не просили", - розповів Пашаєв.

В деталях ДТП розберуться слідчі і суд. Сам Єфремов зазначив:

"Де я і де політика? Я не маю відношення до опозиції, не маю відношення до політики. Нічого не маю проти особистості Путіна. Чому я повинен погано ставитися до людини, яка нас годує - нас, людей мистецтва, діячів кіно. Адже всі ми пам'ятаємо, в якому занепаді була культура раніше", - заявив актор.

Він також зазначив, що в політичній частині з приводу внесення змін до Конституції РФ він не розбирається, тому не може нічого сказати. Однак добре ставиться до соціальної підтримки, яка буде гарантована в разі прийняття змін.

Пашаєв також попросив прокоментувати Єфремова його вірші, які опубліковані на YouTube-каналі "Громадянин поет".

"Я артист, клоун, а не опозиціонер. Це моя робота", - сказав актор.

Він також зазначив, що клоун - це не образа, а за читання чужих віршів він отримував гроші і навіть не замислювався, що це чийсь інструмент. За його словами, такого роду вірші писали і про Горбачова, і про Єльцина, і про інших політичних діячів, і різного роду події.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 25 червня, в річницю смерті матері у актора Михайла Єфремова, який спровокував ДТП, в якому загинув кур'єр Сергій Захаров, стався серцевий напад.