RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Майже не їли м'яса: вчені зробили несподівану заяву про раціон стародавніх людей

Польські вчені виявили, що стародавні люди майже не їли м'яса.

Як пише "Апостроф" про це повідомляє видання "ПМ" .

До такого висновку прийшли співробітники Польської академії наук, Ягеллонського університету в Кракові та Університету кардинала Стефана Вишинського у Варшаві. Вони вивчали людей, які жили в південній частині сучасної Польщі в період неоліту і бронзового століття.

Відкриття про те, що люди того часу майже не харчувалися м'ясом, вони зробили після ізотопних аналізів кісток людей і тварин відповідного періоду.

Результати тестів показали, що люди того часу вживали рослинну їжу (ячмінь, пшеницю), молочні продукти (молоко) і дуже невелика кількість м'яса. Якщо говорити про домашніх тварин того часу, то вони були потрібні в основному для молока і шкіри. М'ясо не входило в основні потреби людей. Такий висновок ще можна зробити виходячи і з досліджень зубів народу неоліту і бронзового століття - їх зуби були стерті, що говорить про те, що для вживання м'яса вони їх не застосовували.

Крім цього всього, вчені з'ясували, що така "трав'яна" дієта переважала в цьому регіоні ще близько п'яти тисячоліть після неоліту і бронзового століття.

Як писав "Апостроф", а рхеологі з Росії прийшли до висновку, що скіфський воїн з кургану в Сибіру, якого знайшли ще в 1988 році, насправді був дівчиною.