RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Не могла дихати: на Волині коронавірус в лічені дні вбив породіллю

У лікарні Луцька від ускладнень, викликаних коронавірусом COVID-19, померла породілля.

Про це повідомляє видання "Волинські новини" з посиланням на слова медичного директора інфекційного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні Наталії Скальської.

39-річна жінка померла в реанімації інфекційного відділення. У неї були вже п'яті пологи.

Породілля звернулася в перинатальний центр на плановий огляд. Там у неї виявили низьку сатурацию і відправили в інфекційну лікарню. Згодом жінка народила в пологовому будинку, але, на жаль, померла від пневмонії, викликаної коронавірусною інфекцією.

"Жінка захворіла 19 червня, у неї з'явилася температура. Перед цим протягом двох днів, перебуваючи вдома, у неї була задишка, підвищений тиск і головні болі. Оскільки вона мала 39 тижнів вагітності, то 22 червня звернулася для планового огляду в Волинський обласний перинатальний центр, адже тепер вагітні вибирають, де саме їм народжувати, незважаючи на область. Там їй виміряли сатурацію, вона мала показник 76, хоча норма - від 95 до 100. Шкірні покриви мали посиніння, хвора відчувала себе погано. Зміряли температуру, вона виявилася високою. Тому жінку направили в інфекційну лікарню. Це відбувалося з дев'яти до десяти годин ранку", - зазначила Скальська.

За її словами, оглянувши хвору в інфекційній лікарні, у неї помітили ускладнення вагітності, яке загрожує породіллі смертю. Вже в першій годині дня хвора була госпіталізована в пологовий будинок, де були зроблені всі обстеження. 23 червня лікарі провели консиліум і в цей же день зробили кесарів розтин.

"До нас вона надійшла 24 червня вже з позитивними тестами на коронавірус, тобто протягом доби після кесаревого розтину. Жінка була у важкому стані, у неї була низька сатурація і ознаки тотального ураження легень важкою пневмонією. Тести проводили 22 червня. За наполяганням пологового будинку її перевезли до нас в реанімацію, хоча добу після кесарева вона була в пологовому будинку в реанімації", - згадала лікар.

Вона зазначила, що в той же день викликали лікаря, який її оперував, він обстежив жінку, їй зробили УЗД органів малого таза, подивилися на проходження післяпологового періоду.

"У четвер і п'ятницю у неї був важкий стан. 27 числа жінка померла. Офіційна причина смерті - пневмонія, викликана коронавірусною інфекцією. У неї була дуже низька сатурація - 76, норма від 95 до 100. Якщо показник 93, то ми вже "садимо"на кисень. Це з такою сатурацією вона приїхала з Млинова, можливо, пневмонія з'явилася у неї раніше", - зазначила медик.

Вона також повідомила, що поки про стан дитини їй невідомо, хоча акушери-гінекологи повідомляли, що після пологів немовля відправили в реанімацію.

Як повідомляв "Апостроф", коронавірус погано впливає не тільки на легені, але і на роботу нирок людини.