RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Тернополі попрощалися із загиблим на Донбасі бійцем: фото і відео

У середу, 1 липня, в Тернополі попрощалися з бійцем ЗСУ Іваном Дедюхом.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Facebook-сторінку 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ "Айдар".

Церемонія прощання відбулася на Театральній площі. Провести в останній шлях жителя Тернополя і українського захисника прийшли його рідні, близькі, друзі і товариші по службі.

"Шість років тому на українські землі увірвався агресор, який прийшов для того, щоб знищити нашу державу. В ті часи здавалося, що ніщо не може протистояти такій великій військовій машині як російська армія, а особливо українська армія, яку старанно знищували останні десятиліття раніше. Але Господь, береже і захищає український народ, дав нашим людям дух, який зміг протистояти імперській машині, їх зброї, силі. Ті небайдужі і щирі українці вирушили на схід для того, щоб протистояти агресору. В цих 6 років ми неодноразово зустрічаємо в Тернополі загиблих воїнів, які віддали життя за Україну. Кожен раз - це велика і страшна трагедія, оскільки обірвалося життя не просто людини, а того, хто всім серцем любив Україну і боровся за неї до останнього", - зазначив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, пише ресурс "Сорока".

Нагадаємо, 27 червня 37-річний Іван загинув від численних осколкових поранень поблизу села Старогнатівка Бойківського району Донецької області. Тоді стався вибух невідомого боєприпасу.

У нього залишилися батьки, дружина і двоє дітей.

Нагадаємо, за червень 2020 року на Донбасі окупаційні війська вбили чотирьох бійців України.

Як повідомляв "Апостроф" 21 червня в Харківській області провели в останній шлях старшого солдата Богдана Коваленко, який загинув на Донбасі.