RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​В Україні хочуть підвищити штрафи за неносіння маски: заява міністра

В Україні через зростання кількості заражених коронавірусом вирішили підвищити штрафи за ігнорування масочного режиму.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на заяву міністра юстиції Дениса Малюська.

Кабінет міністрів пропонує внести до Кодексу про адміністративні правопорушення норму про штрафи за неносіння масок в громадських місцях.

"Законопроект розроблено за дорученням прем'єр-міністра. Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України. Відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення. І окремо відповідальність юридичних осіб - власників відповідних будівель, споруд, громадського транспорту ... - які зобов'язані пропускати громадян в зазначені приміщення і будівлі тільки при наявності відповідних масок. Встановлюємо відповідальність за це в Кодексі про адміністративні правопорушення і в законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя", - сказав міністр.

За його словами, для юридичних осіб пропонують встановити штрафи у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для фізичних осіб - менше, ніж передбачено зараз правилами про порушення вимог карантину. Однак суму Малюська не назвав. Відзначимо, що на сьогоднішній день штраф для фізосіб становить 17 тисяч гривень.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві прийняли рішення посилити карантин. Заходи вимушені й потрібні для стримування поширення коронавірусу.

Нагадаємо, за минулу добу, 30 червня, в столиці зафіксували понад 100 нових випадків зараження.